dissabte, 14 de gener del 2012

The skinny tart




Aquesta és una de les altres receptes que vaig fer per nadal i que tenia pendent de publicar. Em va venir al cap perquè havia de portar postres a un sopar i era just després dels dies de nadal així que vaig pensar que necessitava un postre light. Aquest a part de la mantega que conté la pasta, la resta és molt sa!
 
La recepta la vaig treure de la Lorraine Pascale que aquí a Londres està molt de moda. A mi la veritat és que m'agrada molt i a part de publicar uns quants llibres fa un programa a la BBC  i es poden veure alguns dels seus capítols al youtube.
 
Ingredients que necessitareu:
 
- 80 gr de mantega, fosa i refredada, i una mica més pels motlles
- 270 gr de pasta filo
- 500 gr de iogurt grec (si voleu pot ser desnatat)
- 2 cullerades soperes de mel
- 1 baina de vainilla ( o 2 gotes d’extracte de vainilla)
- fruita per omplir la tartaleta

Preparació:
 
Esclafeu el forn a 180 graus amb la safata al mig. Poseu mantega a un motlle per a 12 magdalenes (si el teniu més petit ho podeu fer un dos tandes)


 
Talleu la pasta filo en quadrats que siguin prou grans per entrar dins els forats de magdalena i que surti pel costat. Pinteu cada quadrat amb la mantega fosa. Afegiu a sobre un altra tros de pasta filo una mica desviat i feu unes tres o quatre capes. Agafeu aquestes capes juntes hi poseu-ho dins d'un dels forats de magdalena deixant que surti les puntes pels costats (no apreteu molt que la pasta es pot trencar).
 
Un cop teniu ple el motlle poseu-ho al forn durant 5 minuts o fins que sigui rosset de les puntes. Traieu-ho del forn i deixeu-ho refredat durant 10 minuts més o menys. Un cop freds traieu-ho del motlle i poseu-ho en plats per servir. I no patiu si se'n trenca algun que a mi em va passar amb més d'un!


Barregeu el iogurt grec amb la vainilla i la mel en un bol i després poseu d'aquesta barreja dues o tres cullerades a dins de cada tartaleta. Agafeu la fruita, pelada i tallada, i aneu-la posant sobre el iogurt al vostre gust. Si voleu per decorar podeu escalfar una mica de melmelada de albercoc amb quatre gotes d'aigua.

 


English:

This is one other recipe I made during the Christmas holidays. It is great after all these massive meals that normally finish with very filling desserts. The only "bad" thing id the butter and the rest is very healthy!


I took this recipe from Lorraine Pascale and I love it.

If you want to make it please follow this link to Lorraine's Pascale BBC page.

She uses exotic fruits but I used more seasonal fruits but you can use any fruit you like!!










1 comentari:

  1. Albins! Quina bona pinta aquestes tres últimes receptes que has posat! I les fotos de l'skinny tart no estan gens malament! A veure si m'animo a fer-ne alguna! Muà!

    ResponElimina