dissabte, 14 de gener del 2012

Chelsea Buns




Avui us presento una de les altres receptes que vaig fer durant el nadal. A mi els brioixos m'encanten perquè són dolços però no atipen tant com un pastís. Aquest brioix l'he tret altra cop del blog de la Sonia l'Exquisit i es diu Chelsea Buns.

Els ingredients que necessitareu per fer-lo són:

(16 unitats en un motlle de 26 cm rodó)

- 500 gr de farina
- 225 ml. de llet
- 12 gr de llevadura instantània de flequer ( o 24 gr de llevadura fresca o 9 gr de llevadura de fleca tipus maizena)
- 3 gr de sal
- 75 gr de sucre glaç
- 50 gr. de margarina (o mantega), a temperatura ambient
- 1 ou
 
Ingredients pel farcit:
 
- 25 gr de sucre moreno
- 30 gr de margarina a temperatura ambient
- 1 c/c de canyella en pols
- 1 poma, sense el cor, pelada i tallada a dauets
- 100 gr de panses remullades

Ingredients per l'acabat:
 
- 50 gr de sucre glaç
- 50 ml de licor de préssec

Preparació:
 
Primer de tot barregeu els ingredients secs ( la farina, la sal, el sucre i el llevat) i incorporeu-hi la margarina, l'ou i la llet (depèn de la humitat voldrà més o menys llet, tireu-la a poc a poc i ja ho veureu). Amasseu-ho fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia.

Amb la massa formeu un rectangle de 48x30 cm. Pinteu-lo amb margarina del farcit i cobri-ho de les penses escorregudes, la poma i repartiu per sobre el sucre barrejat amb la canyella.

Enrotlleu-ho i dividiu-ho en 16 trossos (més o menys). Forreu un motlle rodó de 26 cm amb paper per anar al forn amb mantega,  poseu els troços dins el motlle un al costat de l'altre, tapeu-ho amb un drap i deixeu que llevi una hora.

Un cop hagi llevat poseu-ho al forn a 200 graus durant 20 minuts o fins que veieu que està torradet de sobre i cuit del mig.

Per l'acabat, bulliu el licor amb el sucre i pinteu el brioix quan surti del forn. Desemmotlleu i deixeu refredar una estona.

* Si feu servir llevadura fresca, diluïu-la primer amb una mica d'aigua o llet a temperatura ambient.
* També podeu substituir el licor de préssec per Gran Marnier i es poden fer servir fruites confitades (tallades petites) per comptes de la poma.

Espero que us agradi! Jo el pròxim cop que el faci, com que no sóc gaire fan de les panses hi posaré trossets de xocolata o nous, i una mica més de canyella!!






 English:
 
Today I will show you on of the recipes I made during Christmas. I love brioches because they are sweet but not as sweet as a cake. I took this brioche from the blog l'Exquisit and it's called Chelsea Buns.
 
The ingredients you will need are:
 
(16 units in a round tin of 26 cm)
 
- 500 gr of flour
- 225 ml of milk
- 12 gr of instant dried yeast (or 24 gr of fresh yeast or 9 gr powder yeast)
- 3 gr of salt
- 75 gr icing sugar
- 50 gr of butter or margarine at room temperature
- 1 egg

 Ingredients for the filling:
 
- 25 gr of brown sugar
- 30 gr of margarine at room temperature
- 1 c/c of powder cinnamon
- 1 apple, without the heart, peeled and diced
- 100 gr of raisins
 
To finish the buns:
 
- 50 gr of icing sugar
- 50 ml of peach liquor.
 
Preparation:
 
First of all mix the dry ingredients ( flour, salt, sugar and yeast) then add the margarine, egg and milk (depending on the humidity it will need more or less milk, add it slowly and you will see how much it needs).
Knead well until you have homogeny dough.
 
Take the dough and make a rectangle of 48x30 cm. Spread the margarine of the filling over the dough and add the raisins (previously in water), the apple and the sugar mixed with the cinnamon.

Roll this mixture and make 16 slices of it. Take the round tin and line it with baking foil and margarine, take the 16 pieces and put them carefully into the tin, cover that with a cloth and let it grow for an hour.



 
Once it has risen up introduce the tin into the oven at 200 degrees for about 20 minutes or until is brown at the top and cooked inside.

To finish the buns, bring to boil the liquor with the icing sugar and when you take the brioche out of the oven paint the buns with the liquid. Take it out of the tin and let it cool for a bit.
 
* If you use fresh yeast, dissolve it first with a tiny bit of water or milk at room temperature.
* You can also use Grand Marnier instead of peach liquor and dry fruits instead of the apple.
 
I hope you like it! Next time I try this recipe, because I don't like a lot raisins I will use chocolate or nuts, and a bit more of cinnamon!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada