dimecres, 11 de gener del 2012

Pastís de Guinness







Fa uns dies em vaig autoregalar un llibre de receptes que em feia gracia i estava a meitat de preu; és el llibre de "the hummingbird bakery" que es diu CAKE DAYS. El llibre és preciós però encara no havia provat de fer cap recepta i em vaig decidir pel pastís de Guinness. Aquest pastís ja l'havia sentit anomenar, de fet és un pastís de xocolata amb un toc diferent.

Els ingredients que necessitareu són:

pel pastís:
- 250 ml. ( 9fl oz) de Guinness
- 250 gr (9oz) de mantega que no sigui salada
- 80 gr (30z) cacau en pols
- 400 gr (14oz) de sucre
- 2 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 140 ml (5fl oz) de buttermilk*
- 280 gr (10 oz) farina normal
- 2 culleradetes de bicarbonat sòdic
- 1/2 culleradeta de llevat en pols

per la cobertura (frosting) necessitareu:
- 50 gr (1 i 3/4 oz) de mantega que no sigui salada a temperatura ambient
- 300 gr (10 i 1/2 oz) de sucre glaç
- 125 gr (4 i 1/2 oz) de crema de formatge tipus Philadelphia
- cacau en pols per decorar (opcional)

* El buttermilk és com el sèrum de la mantega i en països com ara el Regne Unit es comercialitza als supermercats i tu ho compres com qui compra llet o crema de llet. A Catalunya no n'he trobat així que quan sóc allà poso per cada tassa de llet hi una cullerada de suc de llimona i ho deixo reposar uns 10 minuts i ja veureu que la llet queda una mica quallada, ho barregeu una mica i ja ho podeu fer servir.

Per la preparació:

(Si no teniu Buttermilk comenceu per fer això!)
Escalfeu el forn a 170 graus i poseu mantega en un motlle rodó d'uns 23 cm. Poseu la Guinness en una cassola amb la mantega i poseu-ho al foc fins que la mantega s'hagi fos. Després traieu-ho del foc i tireu-hi el cacau en pols i el sucre i barregeu una mica. En un bol apart barregeu els ous, l'essència de vainilla i el buttermilk i afegiu-ho a la barreja anterior.

Barreja la resta d'ingredients del pastís en un bol. Amb un batedor elèctric a baixa velocitat afegeix el contingut de la cassola al bol i seguiu barrejant fins que tot hagi quedat barrejat, recordeu-vos d'incorporar bé els ingredients que queden als costats del bol.

Poseu la barreja al motlle rodó que prèviament heu untat amb mantega i al forn durant 45 minutes més o menys o fins que el punxó surti net. Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar una estona, quan ja estigui una mica fred traieu-lo del motlle i deixeu-lo refredar del tot. És important que estigui del tot fred perquè sinó el frosting es fondrà.

Per preparar el frosting agafeu un batedor elèctric i barregeu la mantega i el sucre glaç (si el batedor no és tipus kitchen aid, jo ho faig primer amb una cullera mirant que quedi ben barrejat perquè amb un batedor elèctric que no tingui més d'una posició de velocitat potser us quedarà amb grumolls). Afegiu-hi la crema de formatge i bateu primer a baixa velocitat i aneu augmentant la velocitat a poc a poc fins que us quedi una massa lleugera i esponjosa.

Amb aquesta crema cobriu el pastís. A vegades queda una mica líquid però si ho deixeu refredar a la nevera l'endemà estarà perfecte! Espero que us agradi!








English:

Some days ago I gave myself a present: a recipe book. The book is from "the hummingbird bakery" and is called CAKE DAYS. The book itself is very nice but I hadn't tried any recipe until now.

The ingredients you will need are:

for the sponge:
- 250 ml (9 fl oz) Guinness
- 250 g (9 oz) unsalted butter
- 80 g (3 oz) cocoa powder
- 400 g (14 oz) caster sugar
- 2 eggs
- 1 tsp. vanilla essence
- 140 ml (5fl oz) buttermilk
- 280 g (10oz) plain flour
- 2 tsp. bicarbonate of soda
- 1/2 tsp. baking powder

for the frosting:
- 50 g (1 3/4 oz) unsalted butter, softened
- 300 g (10 1/2 oz) icing sugar
- 125 g (4 1/2 oz) full-fat cream cheese (such as Philadelphia)
- Cocoa powder for dusting

Preheat the oven to 170ºC (325ºF). Line the base of a round tin of 23 cm with baking parchment or butter.
Pour the Guinness into a saucepan, add the butter and gently heat until it has melted. Remove the pan from the heat and stir the cocoa powder and sugar into the warm liquid. Mix together the eggs, vanilla essence and buttermilk by hand in a jug or bowl, and then add this to the mixture in the pan.

Sift together the remaining sponge ingredients into a large bowl or into the bowl of a freestanding electric mixer. Using the mixer with the paddle attachment or a hand-held electric whisk, set on a low speed, pour in the contents of the pan. Scrape down the sides of the bowl and continue to mix thoroughly until all the ingredients are incorporated.

Pour the batter into the prepared cake tin and bake for approximately 45 minutes or until the sponge bounces back when lightly pressed and a skewer inserted into the middle of the cake comes out clean. Set aside to cool and then remove from the tin on the wire rack, making sure the cake is cold to the touch before you frost it.

Using the electric whisk or the free standing mixer with paddle attachment, mix the butter and icing sugar together until there are no large lumps of butter and it is fully combined with the sugar in a sandy mixture. Add the cream cheese and mix in a low speed, then increase the speed to medium and beat until the frosting is light and fluffy.

Place the cooled cake on to a plate or cake card and top generously with the cream cheese frosting. The cake can be decorated with a light dusting of cocoa powder.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada