Avui m'he aixecat amb ganes de cuinar i com que tenia temps tot s'ha posat de cara. Per dinar he decidit fer una recepta que vaig trobar en un blog fa tant temps que ja ni recordo quin blog era, però és bonissima. La combinació d'entrada sembla rara però queda súper bé; unes crestes amb porro, poma i formatge de cabra.
Els ingredients que es necessiten són:
- 1 paquet de pasta fullada (la que venen el supermercat que està ja estirada)
- 3 pomes (no sé de quin tipus, però tirant a dolces no a àcides)
- 3 porros (o 2 si són grossos)
- 150 gr de formatge de cabra
- una mica de sal
- una mica de pebre
- 1 ou
Preparació:
Talleu la part final dels porros i la part que és més verda i llavors l'aneu tallant a rodanxes. Poseu una paella al foc amb oli per fregir i hi poseu el porro tallat. Renteu les pomes i les talleu en quatre parts i en retireu el cor i de cada quart en feu uns dotze talls, més o menys, i ho poseu a fregir amb el porro. Tot s'ha d'anar fregint a poc a poc perquè la poma ha de quedar ben cuita. Quan veieu que la poma ja es desfà i queda tot una mica torradet hi afegiu el formatge de cabra i barregeu bé. Hi afegiu una mica de sal i pebre al vostre gust i pareu el foc. Agafeu la pasta de full i amb un tallador rodó o amb un got de boca grossa aneu fent cercles de la pasta de full. Poseu una plata al forn amb paper de forn i agafeu cada rodanxa de pasta de full i poseu una mica de pasta al centre del cercle i plegueu un costat sobre l'altre i amb una forquilla apreteu per tancar la cresta. Bateu un ou i amb un pinzell l'escampeu per sobre de la cresta. Un cop ho tingueu tot fet ho poseu al forn a 180 graus fins que les crestes siguin doradetes. Deixeu-les refredar una mica i ja us les podeu menjar!!!!
A més de les crestes també he fet unes pilotilles que són les típiques però que posaré la recepta per si algú no la sap!
ingredients:
- 500 gr de carn picada
- 3 alls
- julivert
- pa torrat
- 2 ous
- pebre
- sal
preparació:
Agafeu un bol i hi poseu la carn, el julivert, els tres all picats, pa torrat, una mica de sal i de pebre i un ou batut. Ho barregeu bé amb les mans fins que tot sigui homogeni. Si quedés massa líquid poseu-hi més pa torrat i l'all i el julivert que sigui al vostre gust. Després en feu boletes amb les mans i ho passeu per ou batut i pa torrat i ho poseu amb una paella a fregir fins que quedi ben arrebossat. I ja està! Aquesta recepta també serveix per pilotilles d'escudella però en comptes d'arrebossar-les en ou i pa torrat les passaríeu per farina! També és una recepta divertida per fer amb nens, a mi m'agradava molt fer les boletes de les pilotilles!
English:
Today I got
up willing to cook or bake something and because it was Sunday and I had plenty
of time it was ideal. For lunch I've decided to make a recipe that I found a
long time ago and now I don't even remember where did I find it, but it's delicious.
The combination is strange but it goes very well; apple, leek and goat's cheese
pasty.
The
ingredients are:
- A pack of
puff pastry (the one of the supermarket that is already rolled)
- 3 apples (better
sweet than acid)
- 3 leeks (or
2 if they are big)
- 150 gr of
goat's cheese
- Salt
- Pepper
- 1 egg
Preparation:
Cut the end
of the leeks and the black green part and then cut it into slices. Put a pan
with some oil to the hob and fry the leek. Wash the apples and cut them into
quarters and take out the hard bit and of each quarter cut them into 12 parts
more or less and add them to the leek. You need to fry them slowly so the apple
gets well cooked. When you see that the apple is soft and it gets a bit brownie
add the goat's cheese and mix it well. Add the pepper and salt and stop the
fire. Take the puff pastry and with a cutter or a big glass make circles of the
pastry. Take a baking tray and put some baking paper on it. Take each circle
and put some of the mixture in the middle and then fold one side to the other
and with a fork press both sides to close the pasty. Beat one egg and paint the
pasties with it. Then put the pasties in the oven at 180 degrees until they get
a bit brown. Take them out of the oven and let them cool for a bit. They are
ready to be eaten!!!
A part from
the pasties I also made meatballs. This is the traditional recipe and probably
everyone knows it but I'll post it anyway in case someone doesn't!
Ingredients:
- 500 gr.
mince (I used pork)
- 3 clove of
garlic
- Parsley
- Breadcrumbs
- 2 eggs
- Pepper
- Salt
Preparation:
Take a bowl
and put the meat, parsley, 3 clove of garlic chopped, breadcrumbs, some salt
and pepper and one beaten egg together. By hand mix everything together. If
it's too liquid add more breadcrumbs and the garlic and parsley has to be on
your taste. Then make little balls with the mixture pass them onto a beaten egg
and the breadcrumbs and fry them in oil until its brownie. Put the fire low so
the meat gets cook well inside. And that's it! You can also put them into soup
but instead of egg and breadcrumbs put them with a bit of flour and inside the
soup!
mmmmmmm.......
ResponEliminanosaltres ens ho mengem tot!! i està boníssim!!!!
Albins! Segur que tot està boníssim i el blog és fantàstic. M'hauràs d'ensenyar a fer alguna coseta que veig que has fet perquè jo tot i tenir blog des de fa temps no l'he sabut modificar massa en quant a estètica! Un petó reina!
ResponElimina