dilluns, 28 de novembre del 2011

Apple Crumble

Aprofitant que tenim uns amics a sopar i que mica a mica la fred ha anat arribant a Londres avui he decidit fer apple crumble per postres. L'apple crumble i el crumble en general és un postre típicament britànic que té moltes variants, és molt fàcil de fer i és molt bo!



El més típic segurament és just el que he fet, el de poma, però de base s'hi pot posar qualsevol fruita; fruits vermells, rhubarb, préssec, ... Jo sempre he pensat que era com un pastís muntat al revés perquè hi poses la fruita a sota i la "barreja" de la massa a sobre. Les variants del crumble també són moltes, hi ha gent que hi posa fruits secs o muesli per fer-ho més cruixent, també n'hi ha que hi posen espècies com la canyella però el que he fet jo podríem dir que és el bàsic.

Ingredients:

- pomes ( la quantitat variarà segons la plata del forn que feu servir, un cop tallades han d'omplir tot el fons de la plata i una altura d'uns dos o tres dits)
- 100 gr. sucre
- 75 gr. mantega ( tallada a daus i a temperatura ambient )
- 175 gr. farina 
- 1 ou

Procediment:

Primer escalfeu el forn a 180 graus. Després agafeu les pomes i les renteu. Un cop netes les talleu en quatre quarts i en retireu el cor de cada una de les parts i cada part la talleu a daus més petits però tampoc cal ser molt exacte, jo crec que de cada quart en surten 9 trossos, repetiu això amb totes les pomes i les aneu posant a la plata fins que la tingueu coberta.

Un cop tingueu això fet agafeu un bol i barregeu la mantega amb la farina i el sucre. Jo ho faig amb les mans i no us ha de quedar una massa, no cal que us hi esforceu, queda com una farina gruixuda però que no s'enganxa. Després bateu un ou i li afegiu barrejant amb les mans però sense barrejar massa, us ha de quedar de fet una massa irregular amb grumolls. Agafeu aquesta "pasteta" i la poseu per sobre de la poma que quedi tota ben coberta, depèn de com sigui la plata potser no en fareu prou o us en sobrarà. Tot seguit poseu-ho al forn i aneu-ho mirant fins que la part de dalt comenci a quedar torradeta, traieu-ho del forn i servi-ho una mica calent amb un tros de gelat de vainilla al costat!! La combinació és boníssima perquè el gelat es desfà però és fred i la poma és calenta! Una delícia!






English:

 Today we have some friends coming over for dinner and so I've decided to make an apple crumble. Apple crumble and crumble in general is a typically English dessert and it has a lot of variations, it's very easy to make and very tasty!!!

The most typical is probably the one I've done, the one with apple, but you can use nearly any fruit to make this recipe: red fruits, rhubarb, peach, I've always thought that the crumble was like a cake upside down where you put the fruit at the base and the "mass" on top of the fruit. Some recipes put nuts and oats to the mixture or also cinnamon but the one I made is the basic of this recipe.

Ingredients:

- apples ( the amount of apples will vary depending on the baking tray that you use, once they have been cut you need to fill the tray and have more or less two or three fingers of height )
- 100 gr. sugar
- 75 gr. butter (cut and at room temperature)
- 175 gr. flour
- 1 egg

Preparation:

Heat the oven at 180 degrees. Then take the apples and wash them. One they are cleaned cut them in four quarters and take out the heart of the apple, so the hard part, and dice each quarter in more or less 9 parts, it doesn't have to be precise. Repeat this with all the apples and put them into the baking tray.

After this, take a bowl and mix the butter with the flour and the sugar. Mix it by hand just to get everything blended but you don't have to make a pastry of it. Beat the egg and add it to the mixture. Keep mixing by hand but again don't try to make a pastry, it has to be mixed but with lumps, like bread crumbs. Take this mixture and put it on the top of the apple. Depending of the baking tray you may need to make more mixture. Put the baking tray in the oven and check until the mixture gets crispy brown. Let cool a bit but serve hot with a piece of vanilla ice-cream. The combination is great because the ice-cream melts but is cold and the apple is hot! Delicious!!






2 comentaris:

  1. Alba! Felicitats pel blog, a veure si vas penjant receptes! Nosaltres a la colla hem iniciat el Club De la Cuina i posem les receptes al blog ensagradalateca.blogspot.com! T'hem posat un link del teu blog! Has de penjar una recepta de cupcakes que en vull aprendre! Cuidat!

    ResponElimina
  2. Laura! moltes gràcies! Acabo de començar però d'aquí poc tindré vacances i penso fer moltes receptes!! Les cupcakes cauen segur!!Ja aniré mirant el vostre blog que fa molt bona pinta!!

    ResponElimina