diumenge, 13 de maig del 2012

Pastís "Tres Llets"





Aquest pastís va arribar a mi a través de la meva germana. Me'n va portar un tros del que havia fet la Neus, la seva cunyada. A simple vista sembla un pa de pessic normal i corrent però de seguida veus que té una textura rara i és boníssim.

El pastís de tres llets crec que ve de sud amèrica i òbviament s'anomena tres leches...

Jo he agafat la recepta de la "Carme" (nom que hi posem a casa perquè és el que fa la Carme...) per fer el pa de pessic i llavors l'he inundat de tres leches.

Per el pa de pessic necessitarem:

1 iogurt natural
2 mesures de iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
1 mesura de iogurt d'oli de girasol o mitja mesure de mantega fosa (que no sigui calenta quan l'afegiu)
3 ous
1 sobre de llevat (tipus royal)
una mica de ratlladura de llimona

Per les tres llets necessitarem:

400 gr de llet condensada
400 gr de llet evaporada
300 ml nata líquida
 * Jo no n'he fet servir tanta de llet dels tres tipus i ja ha quedat molt bo.

Per fer el pa de pessic agafeu tots els ingredients i poseu-los en un bol. Agafeu la batedora elèctrica (turmix?!?) i ho barregeu tot bé. Quan la barreja sigui homogènia agafeu un motlle i l'unteu de mantega. Aboqueu la barreja dins al motlle i cap al forn. Poseu el forn a 180 graus i deixeu-lo fins que el palillo surti net. A mi se m'ha fet molt ràpid de sobre i l'he hagut de tapar amb paper d'alumini.




Un cop fet treieu-lo del forn i deixeu-lo refredar sobre una reixeta. Quan sigui del tot fred agafeu un palillo una mica gruixut (tipu els de menjar xino) i aneu-hi fent molts forats. En un bol agafeu els tres tipus de llet i barregeu-los. Sobre la reixeta mateix, posant un plat sota el pastís perquè gotejarà i molt!, aneu-lo regant amb la barreja de llets. Seguiu-lo regant durant una bona estona fins que la llet hagi entrat a dins del pa de pessic i ja està apunt per menjar!!!!!






1 comentari:

  1. Quina bona pinta Alba! Segur que estava (o està... no sé si encara en queda, jeje) boníssim! Un petó amor!

    ResponElimina