diumenge, 12 de febrer del 2012

Pastís de xocolata


Diumenge passat vam fer un dels altres dinars a casa. La veritat és que quedar-nos a casa i cuinar i fer un bon dinar s'està convertint en una tradició!

Doncs bé diumenge passat vam menjar una xamfaina boníssima que ens va fer la Carla i de postres jo vaig fer un pastís de xocolata que també era deliciós! Per variar la recepta la vaig treure del meu blog preferit l'Exquisit!


La xamfaina que vam menjar acompanyada d'una bona amanida!















Per fer el pastís necessitareu (per un motlle de 20 cm):

- 180 gr de xocolata sense llet (70%)
- 25 gr de mantega
- 6 ous
- 15 gr de sucre glaç per batre amb els rovells
- 10 gr de sucre glaç per batre amb les clares
- 100 gr de xocolata amb llet per la decoració

Procediment:

Primer foneu la xocolata amb llet per la decoració al bany maria. Extendre la xocolata fosa sobre el marbre amb una gruixidària de 5 mm. Deixeu-ho refredar i amb un ganivet aneu provant per fer les virutes. A mi les virutes no em van sortir gaire bé...però vaig acabar fent una decoració al meu estil!



Pel pastís comenceu fonent la mantega i la xocolata al bany maria també. Després barregeu els rovells amb el sucre fins que us quedi una barreja blanquinosa i barregeu aquesta barreja amb la xocolata. Us quedarà una massa força espessa.

En un bol a part batiu les clares i afegiu-hi el sucre i seguiu batent fins que estiguin a punt de neu. Quan estiguin a punt de neu agafeu-ne una cullerada i barregeu-ho amb la xocolata. Feu-ho així a poc a poc perquè la xocolata serè molt densa i si poseu les clares a punt de neu de cop es desinflaran. Així que millor que aneu afegint les clares a poc a poc i barregeu de manera que doneu aire a la massa.

Quan hagueu barrejat totes les clares separeu un quart de la barreja, tapeu-ho amb film i poseu-ho a la nevera. Aquesta quarta part serè la mousse que un cop fet el pastís posareu a sobre. La resta de la barreja poseu-la al motlle que haureu pintat amb mantega i cap al forn 30 minuts a 150 graus (no feu servir l'escuradents perquè és millor que quedi un pèl crua). Quan estigui la traieu del forn i la bolqueu sobre el plat on el servireu i deixeu-lo refredar.

Quan sigui fred escampeu la mousse que teniu a la nevera i decoreu amb les virutes! ja us el podeu menjar!!!







 

English:

Last sunday we had another lovely lunch. It's starting to be a tradition to cook and eat well on the weekend so last sunday we ate "samfaina" which is a sauce made of vegetables with chicken. Carla was the chef and I baked the dessert. The dessert was a chocolate cake and the receipe was from my lovely blog l'Exquisit.

Ingredients you will need:

- 180 gr of black chocolate (70%)
- 25 gr of butter
- 6 eggs
- 15 gr of icing sugar to mix with the yolks
- 10 gr of icing sugar to mix with the whites
- 100 gr of milk chocolate for decoration


Preparation:

First of all melt the milk chocolate in bain marie. Extend the melted chocolate on a surface and leave it with a thickness of 5 mm. Let it cool and with a knife try to do shavings. I couldn't really do it as you can see in the picture!!




To make the sponge start by melting in bain marie the chocolate. Then mix the yolks with its sugar until you have a white mixture and then add this to the chocolate. The mixture will thicken.

In another bowl mix the whites wiht its sugar until hard peaks form. Then mix a spoon of this into the chocolate. Do it spoon by spoon because otherwise you'll lose the air of the hard peaks.

Once everything is mixed put aside a quarter of the mixture, cover it with film paper and leave ti in the fridge. We'll use this later to cover the sponge. The rest of the mixture pour it into the tin that we already sperad with butter. Put the tin in the oven at 150 degrees for 30 minutes. Once it's cooked take it out of the oven and turn over to the plate you'll use to present it.



Once cooled sperad the mousse we had in the fridge and you can decorate it with the chocolate shavings! and you can eat it!!!






3 comentaris:

  1. Albins! Quina bona pinta tot! Hauré d'agafar un vol a Londres per aquests diumenges de dinarets que feu! Un petonet!

    ResponElimina
  2. Neni! A veure si tinc prous ous per fer-lo! Un petonàs! Mua!

    ResponElimina
  3. Best free slots games for PC - Dr.MD
    Free slots 안양 출장마사지 games · Jackpot 전주 출장마사지 Party · Chilli 익산 출장샵 Heat · Jackpot Party · Blackjack 4 · Play 서울특별 출장마사지 Spades and more. · Casino Royale – Play the best online slots and casino games. 양주 출장마사지

    ResponElimina