diumenge, 12 de febrer del 2012

Flam de llet condensada




 Aquest cap de setmana volia fer un pa de pessic de llet condensada (un dia posaré la recepta) i quan vaig anar al supermercat només hi havia pots de quilo. Així que amb un quilo de llet condensada a la nevera vaig buscar altres receptes amb aquest ingredient. Finalment vaig acabar fent uns flams de llet condensada molt bons. La recepta la vaig treure del blog de la Trotamundos que a part de posar receptes delicioses fa unes fotos increibles!

Per fer els flams necessitareu:

- 220 gr de llet condensada
- 200 ml de llet
- 4 ous
- una tassa de sucre (pel caramel)
- 1/2 tassa d'aigua (pel caramel)


Procediment:

Primer començarem fent el caramel. Sobretot aneu amb molt de compte quan escalfeu sucre perquè pot arribar a 200 graus i les cremades de caramel són molt i molt dolentes, per tant, estigueu molt atents al foc!! Agafarem un cassó i hi posarem la tassa de sucre i la mitja tassa d'aigua i ho posarem a foc baix perquè es vagi escalfant. Ja veureu que al cap d'una estona començarà a fer bombolletes però s'ha d'espessar una mica i ha d'agafar el color característic del caramel. Un cop tingui el color i la textura poseu-ne una mica a cada motlle i gireu els motlles perquè s'extengui. Ja veureu que el caramel de seguida es refreda, però no ho tasteu fins que estigueu segurs que està fred.




Despres farem els flams. Agafarem la llet condensada, la llet i els 4 ous i ho barrejarem ben bé fins que tot s'hagi incorporat. Si ho feu a mà barregeu una bona estona i que quan deixeu de barrejar no veieu l'ou separat de la resta. Un cop homogeni passeu el líquid a cada envàs a poc a poc. Poseu els motlles en una plata pel forn més grossa perquè es couran al bany maria. Si els motlles de flams no tenen tapa tapeu-los amb paper d'alumini. poseu aigua fins que arribi a una mica més de la meitat de cada motlle i al forn a 200 graus uns 50 minuts o fins que l'escuradents surti net.

Deixeu-los refredar i un cop freds poseu-los unes hores a la nevera i ja està!!! espero que us agradi!!


 English:


This weekend I wanted to make something with condensed milk and I ended up doing flams (I don't know how to translate this). I took the recipe form the blog Food and Cook by Trotamundos, the blog has very good recipes and amazing pictures.

Ingredients:

- 220 gr of condensed milk
- 200 ml of milk
- 4 eggs
- one cup of sugar (for the caramel)
- 1/2 cup of water (for the caramel)





Preparation:

First we need to make the caramel. Be very careful when you make caramel because sugar gets temperature of 200 degrees, so please take care!

Take a pot and put the water and sugar together and cook over to a low heat. You will see that it will start bubbling but then you need to wait until it has the color and consistency of caramel. Put the caramel in each of the tins you are going to use and again take care. The caramel cools very quick but don't try it until you are completely sure it's cold.



Then will make the flams. In a bowl mix together the condensed milk, the milk and 4 eggs. Mix it very well until everything is incorporated. Then take this liquid and pour it into each tin. If the tins don't have lids cover them with aluminium foil. We will cook the flams in bain marie so we'll take a bigger tin, we'll put the little tins inseid and then we'll pour water from one side until the water is a bit more of half way through the little tins. Then in the oven at 200 degrees for about 50 minutes.

Let them cool down outside the oven, and then inside the fridge for 3 hours more or less. It's time to eat them! enjoy!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada