dissabte, 28 de gener del 2012

Chocolate cheesecake


Avui a casa ha estat festa major. Teníem un dinar de Nadal pendent a Londres i avui ha estat el dia. Per aquesta ocasió jo he decidit fer un pastís de formatge de xocolata, recepta de la Lorraine Pascale.

Per començar el dinar però teníem uns deliciosos aperitius fets per la Carla; uns montaditos d'amanida, ou i mayonesa, uns altres de formatge brie, salmó fumat i ou ratllat, i uns montaditos del sr. ibañez que hem tret del blog l'Exquisit. La veritat és que tot estava deliciós i menjar montaditos m'encanta!!


 


De plat fort ens hem menjat un pollastre rostit amb prunes que ens ha fet l'Edu. També estava bonissim!!


I de postres doncs el pastís de formatge de xocolata. La veritat és que la combinació és una mica especial perquè per l'aparença que té dòna la sensació que ha de ser un pastís molt dolç i amb molt de gust de xocolata, però quan te'l menges no és massa dolç, i fins hi tot té un punt com de salat. És bo però has de sabr que no és un pastís de xocolata tipus sacher. Això sí, és molt fàcil de fer i té una textura genial.



Els ingredients que necessitareu són:

- 400 gr de galetes digestives
- 75 gr de mantega fosa i freda
- 800 gr de formatge cremòs (tipus philadelphia)
- 4 cullerades de sucre glaç (tot i que el pròxim cop provaré de posar-n'hi una mica més a veure si surt més dolç, si ho proveu, dieu-me què tal surt!!)
- 300 gr de xocolata amb llet
- 100 gr de xocolata negra 70%
- 1 culleradeta d'oli vegetal
- 100 gr de xocolata blanca

Procediment:

Aixafeu les galetes digestives fins que us quedin reduides a pols, afegiu-hi la mantega fosa i refredada i barregeu. Agafeu un motlle rodó desemmotllable i poseu la pasta al fons apretant amb una cullera perquè us quedi una base homogènia. Deixeu-ho a la nevera mentre seguiu fent la resta. 

Agafeu els 300 gr de xocolata amb llet i els 100 de xocolata negra i al bany maria foneu-la. Per fondre al bany maria agafeu una olla més grossa amb aigua i un bol que hi càpiga a dins però que no toqui al fons de l'olla i que si pot ser no hi entri l'aigua del costat! Un cop la xocolata estigui fosa separeu-ne una quarta part i en aquest quart afegiu-hi la culleradeta d'oli, remaneu-ho i manteniu-ho calent (sinó també es pot escalfar un momentet abans de tornar-ho a fer servir). A part barregeu el formatge cremòs amb el sucre glaç i aneu afegint cullerada a cullerada d'aquesta barreja a la xocolata que us queda (els tres quarts restants, no la que té l'oli). Feu-ho així a poc a poquet perquè si ho barregeu tot de cop us poden quedar grumolls. Un cop tot estigui incorporat, treieu el motlle i poseu aquesta massa a sobre, amb una cullera apreteu-ho per tota la base mirant que us quedi pla de sobre. Poseu-ho a la nevera unes dues hores.




Un cop hagin passat les dues hores, agafeu el quart de xocolata desfeta que hem deixat a part (si no està calenta, escalfeu-la 20 segons al microones) i tireu-ho per sobre del pastís i sense tocar-ho només movent el motllo feu que s'escampi la xocolata per sobre. Després foneu la xocolata blanca i en una màniga petita (la podeu fer amb paper de forn) feu unes ratlles d'uns 2 cm de separació. Després agafeu un escuradents i feu línies paral.leles amunt i avall de les línies de xocolata per fer la decoració. Un cop fet poseu-ho a la nevera unes horetes més o fins que veieu que la xocolata ha quallat.

Sembla una mica complicat així explicat però en realitat és molt senzill. Feu un cop d'ull al video de la Lorraine (minut 7'48) i veureu ben bé com es fa.

Espero que us agradi!!!!

English:

Today we had a delayed Christmas lunch in London. We said we were going to do one but in the end we didn't find a good date until today. As you can see with the pictures at the top of this post we've eaten very very well. First Carla made some starters; little snakcs with salad, egg and mayo, an other one with smoked salmon and brie and one called sr. ibañez that we took from the blog l'Exquisit. All of them were delicious!

The big dish of the lunch was roasted chiken with plums that Edu made. It was also excellent.

To finish the lunch we had a great dessert: chocolate cheesecake. I have to admit that it looks sweeter than it actually is. It's not very sweet because of the cream cheese but the chocolate confuses you. I took this recipe from Lorraine Pascale (minute 7'48) so if you want to make it just follow the link! Hope you enjoy it!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada